Een vismolen kopen? Dit is waar je op moet letten.

Een vismolen wordt gebruikt bij het vissen met een werphengel en wordt gebruikt om de vis mee binnen te halen. Deze kun je onder verdelen in twee categorieën. Werpmolens en Reels. Er zijn een hoop verschillende vismolens in verschillende formaten, materialen en prijsklassen, maar hoe weet je nou welke vismolen je moet hebben?
Ben je een beginnende visser en vis je maar een paar uurtjes per maand, dan kun je het prima het een goedkopere vismolen doen. Vis je wat vaker, dan ga je op andere dingen letten en speelt de prijs een mindere rol. Je let hierbij meer op het materiaal waar de molen van gemaakt is, hoeveel lijn er op de spoel kan, wat voor lagers er in zitten of wat de inhaalsnelheid is.

Producten per pagina:
Sortering:

Producten per pagina:

Werpmolen

De bekendste vismolen die we kennen is toch wel de werpmolen.  De werpmolen is ook weer onder te verdelen in een molen met de slip aan de achterzijde of met de slip aan de voorzijde, daarnaast heb je nog vrijloopmolens en bigpits.

Molen slip voorop

De vismolen die we allemaal wel kennen is de molen met de slip aan de voorzijde. Voor op de molen zit een draaischijf waar je de slip mee kunt verstellen. Het assortiment vismolens met de slip op de voorzijde is erg breed, dus vrijwel geschikt voor elke soort van visserij.

Vismolen

Molen slip achterop

Een andere variant vismolen is de molen met de slip aan de achterzijde. Hier zit vaak een draaiknop om de slip strakker of losser te zetten. Ook deze vismolens kun je voor diverse takken van visserij gebruiken. Het voordeel van een molen met de slip op de achterzijde is dat deze sneller bereikbaar is.

Reels

Een reel doet eigenlijk precies hetzelfde als een werpmolen, echter zijn er wel wat verschillen. Het grootste verschil is dat de reel aan de bovenzijde van de hengel zit, terwijl de werpmolen aan de onderzijde van de hengel zit. Met een reel kun je preciezer drillen doordat je meer de slip aan kunt voelen. De slip verstel je door meer druk uit te oefenen op de spoel.

Merken vismolens

Bekende merken vismolens zijn o.a.:

  • Shimano
  • Abu Garcia
  • Daiwa
  • Fox Rage