Wat zijn jerkbaits?

Jerkbaits is een soort kunstaas welke veel gebruikt wordt voor het vissen op snoeken of andere roofvissen.
Een jerkbait is meestal gemaakt van hout of plastic en gespoten in mooie kleuren. Dit kunnen natuurlijke kleuren zijn, maar ook felle kleuren. In tegenstelling tot pluggen  hebben jerkbaits geen schoep op de voorzijde. Waar de schoep bij de plug ervoor zorgt dat deze een beweging maakt, moet je er bij jerkbaits zelf voor zorgen dat er beweging in komt. Dit gebeurt met een jerkbait hengel. Door met je hengel een slaande beweging naar beneden te maken, breng je leven in je jerkbait.

Producten per pagina:
Sortering:

Producten per pagina:

Welke jerkbait moet ik kopen?

Er zijn heel veel verschillende soorten en maten jerkbaits, maar welke kies je? Meestal kun je het beste kiezen voor de bekende merken. Die hebben zich al bewezen met hun jaren lange ervaring en weten wel hoe ze goede jerkbaits moeten maken.
Dan is nog de vraag op wat voor roofvis je wil gaan vissen. Wanneer je op baars gaat vissen kun je het met de wat kleinere jerkbaits doen. Wanneer je op de snoek of snoekbaars gaat vissen kun je voor een maatje groter kiezen.

Drijvende jerkbaits

Met drijvende jerkbaits kun je eigenlijk wel in elk water vissen. Maar ze zijn uitermate geschikt voor de ondiepere wateren.

Zinkende jerkbaits

Vis je vooral in de diepere wateren, dan is de zinkende jerkbait een betere optie. Dit zorgt ervoor dat je wat dichter naar de bodem kunt gaan vissen.

Jerkbaits Kopen?