Wat is een jerkbait hengel?

Een jerkbait hengel is een wat zwaardere hengel, omdat je ok met zwaarder kunstaas vist. De hengel is voorzien van een soort van triggergrip waar je de wijsvinger omheen kan doen om je hengel beter in balans te krijgen. Bij de jerkbait hengel zorg jij door middel van een naar beneden slaande beweging er met je hengel voor dat er beweging in je kunstaas komt. Het is hier van belang dat je een niet al te lang hengel hebt, anders zou je telkens met je hengel top in het water slaan. Je jerkbait hengel zou niet langer dan zo’n 2 meter moeten zijn. Je maakt bij jerkbaiten gebruik van zwaarder kunstaas (ook wel jerkbaits genoemd.) Het vissen met een jerkbait hengel gebeurt in combinatie met een reel.

Producten per pagina:
Sortering:

Producten per pagina:

Welke jerkbait hengel moet ik kopen?

Keuze is er genoeg wanneer je gaat kijken naar een jerkbait hengel. De lengtes variëren van zo’n 180cm tot en met zo’n 300cm. Daarnaast heb je nog grote verschillen in het werpgewicht. Dit zit tussen de 20 en 150 gram.
Wanneer je met wat lichtere jerkbaits gaat vissen dan kun je het beste een jerkbait hengel kopen van zo’n 210cm en met een werpgewicht van tussen de 30 en 60 gram. Wanneer je wat zwaarder wil gaan vissen met jerkbaits kies je een wat kortere stijvere hengel van zo’n 195cm en met een werpgewicht tussen de 60 en 100 gram of meer.
Let er wel op dat je niet zwaardere jerkbaits gaat gebruiken dan het werpgewicht wat de hengel aan kan. De kans op het breken van de jerkbait hengel is dan groter.

Jerkbait Hengel Kopen?