Roofvissen met shads?

Shad is eigenlijk de verzamelnaam voor alle zachte rubber/siliconen stukken kunstaas. Een shad kun je krijgen in diverse vormen krijgen. Denk hierbij aan een vis, kikker of een worm. Ze zijn in diverse groottes te krijgen en zijn geschikt voor verschillende manieren roofvissen. Het vissen met shads is behoorlijk populair, mede doordat shads betaalbaar zijn. Een shad wordt meestal op een enkele haak met loodkop gemonteerd, maar kan ook worden voorzien van een extra staartdreg voor een hogere vangkans. Het vissen met shads gebeurt meestal met een spinhengel.

Producten per pagina:
Sortering:

Producten per pagina:

Hoe kun je vissen met shads?

Met shads kun je eigenlijk op drie manieren vissen:

  • Werpend
  • Slepend
  • Verticaal

Werpend vissen met shads

Voor werpend vissen met shads heb je verschillende manieren. Je komt er zelf snel genoeg achter welke manier van shad vissen jij het fijnst vindt. Je kan de shad laten zakken naar de bodem en daarna met een strakke lijn binnen halen. Vervolgens tik je af en toe met de top om het shadje omhoog te laten komen.
Daarnaast kun je na het afzinken, je shad rechtlijnig binnenhalen.
Een andere manier is om je shad na het laten zakken tot de bodem, telkens door middel van twee of drie slagen binnen te halen en vervolgens het shadje weer te laten zakken tot de bodem. Dit kun je blijven herhalen.
Bij het werpend vissen met shads gebruik je meestal shads tot maximaal 15 centimeter, deze zijn nog normaal te werpen.

shads roofvissen

Slepend vissen met shads

Slepend vissen met shads doe je vanaf een boot. Je laat de shad dan zakken tot een bepaalde diepte en laat je achter je boot aan gaan. Hierbij worden vaak de wat grotere shads gebruikt.

Verticaal vissen met shads

Een andere manier van vissen met shads is verticaal vissen. De shad is dan voorzien van een loodkop en wordt telkens omhoog en omlaag bewogen door middel van de hengel.  Een andere manier is dropshot vissen, dan heb je een loodje onder aan de lijn en heb je de shad meteen vast op een haakje welke enkele centimeters boven het lood zit.