Schepnetten

Bij het roofvissen mag een schepnet uiteraard niet ontbreken. Om een grote roofvis zoals snoek of snoekbaars veilig uit het water te halen heb je ook een aardig formaat net visnet nodig. Hier heb je roofvis schepnetten voor. Deze zijn net even wat robuuster en hebben vaak grotere mazen in het net.

Producten per pagina:
Sortering:

Producten per pagina:

Diverse soorten schepnetten

De meeste mensen kennen de standaard geweven schepnetten welke ook wel voor het witvissen gebruikt worden. Op zich zijn dit prima nette, echter heb je vaak het probleem met roofvissen dat de dreggen van het kunstaas in de mazen van het net vast blijven zitten. Tevens gebeurt dit met de tanden van de snoek / snoekbaars. Het beste kun je dus een schepnet nemen met grotere mazen.

Naast de geweven netten heb je ook rubber gecoate schepnetten. Bij dit soort netten heb je er minder last van dat je dreggen of de tanden van de roofvis vast komen te zitten in het net.Het voordeel van een rubber gecoat is dat zijn de dreggen, haken en tanden van de roofvis minder snel vast blijven zitten in het net. Hierdoor beschadig je de vis minder snel.

Wanneer je vanaf een boot vist heb je niet altijd de ruimt om met een groot schepnet te vissen. Hiervoor heb je schepnetten met een kleinere steel.

Schepnetten voor roofvissen

Waarom zou ik schepnet gebruiken?

Sommige vissers denken alle vissen wel met de kieuwgreep naar de kant te krijgen.
Een schepnet gebruiken is toch wel aan te raden om een vis veilig op de kant te krijgen. Als een vis wild begint te worden is de kans groter dat je de vis beschadigd.