Welke spinhengel moet ik kopen?

Een spinhengel is een hengel welke veelal gebruikt wordt voor het vissen met kunstaas. Deze hengels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Bij het vissen met een spinhengel wordt gebruikt van een Vismolen of reel. Wanneer je gaat vissen vanaf een boot of vanaf de kade, kun je gebruik maken van een wat kortere spinhengel. Deze is dan wat makkelijker te hanteren. Als je van plan bent om op langere afstand te vissen of met groter kunstaas, dan kun je beter een langere hengel gebruiken. Spinhengels zijn verkrijgbaar vanaf een lengte van circa 120 centimeter tot en met een lengte van zo’n 450 centimeter.

Producten per pagina:
Sortering:

Producten per pagina:

De lengte van de spinhengel

De lengte van je spinhengel hangt af van wat je wil gaan doen met deze hengel. Wil je vanaf een boot vissen of wil je vanaf de kant vissen. Als je vanaf een boot wil gaan vissen kun je het beste een kortere hengel gebruiken. Denk hierbij aan een hengel van rond de 1,5 meter tot zo’n 2 meter. Deze zijn op een boot beter te hanteren.
Wanneer je vanaf de kant gaat vissen kun je beter een wat langere hengel gaan gebruiken. Meestal wordt er een werphengel gebruikt van zo’n 2,5 tot 3 meter.
Ook is het van belang met wat voor kunstaas je gaat vissen. De kleinere spinhengels worden vaak gebruikt voor de lichtere stukjes kunstaas. Voor de grote kunstaas soorten kun je beter weer een langere hengel gebruiken.

Het werpgewicht van de spinhengel

Naast de lengte van de spinhengel is het  werpgewicht ook een belangrijke factor waar je op moet letten bij het aanschaffen van een hengel. Het werpgewicht van een hengel kun je altijd terugvinden op de steel. Voordat je het werpgewicht van je hengel gaat bepalen ga je eerst kijken met wat voor soort kunstaas je gaat vissen. Als je voor de grotere stukken kunstaas gaat, zul je ook een werphengel moeten kopen met een hoger werpgewicht, wanneer je met kleiner kunstaas gaat vissen kun je kiezen voor een hengel met een laag werpgewicht. Bij het werp gewicht is het niet zo dat de hengel het niet zou houden als je een zwaarder stuk kunstaas dan je werpgewicht zou monteren. Echter zul je hierdoor helaas minder ver kunnen werpen. Houdt bij het aanschaffen van pluggen, shads, spinnerbaits of ander kunstaas dus rekening met hoeveel gram het kunstaas is.

Spinhengel Online Kopen?

Glasvezel of carbon spinhengel?

Tegenwoordig heb je hengels van carbon, glasvezel of zelfs met een mix van beide. Werphengels gemaakt van glasvezel zie je tegenwoordig steeds minder. Dit wordt vrijwel alleen nog maar gebruikt bij de goedkopere hengels. Glasvezel hengels zijn zwaarder en buigen veel sneller, hierdoor zul je minder snel de aanbeten voelen.
De meeste spingels die je tegenwoordig aan kunt schaffen zijn gemaakt van carbon. Carbon is een heel licht materiaal maar ontzettend sterk. Ook is een carbon hengel erg gevoelig, zo voel je de aanbeten al heel snel.  Echter zit er aan de carbon hengels ook een ander prijskaartje. Maar het is zeker weten z’n geld waard!