De eerste sessie van 2018 is een feit! Vandaag zijn we direct van start gegaan op een 2 tal nieuwe stekken. Niet wetende waar de vissen zich bevinden. Zoeken dus!

De eerste stek lag mooi tussen een paar hoge gebouwen, lekker uit de wind, dat laatste was nu net niet het geval.  10 minuten na aankomst kwamen al meer visser, Duitsers.

De heren hadden goede verhalen gehoord van de stek, en wij ook. Echter na 2 uur gezeten te hebben, is er geen actie geweest. Bij ons niet en niet bij de Duitsers. We vertrekken naar een nieuwe stek.

Op zoek naar een andere stek

Doordat we niets vingen bij onze eerste stek. Zijn we op zoek gegaan naar een andere stek. Deze was in de buurt van het Paterswoldsemeer. Van meerdere mensen gehoord dat daar geregeld dikke snoeken gevangen werden. Ook hier leggen wij de dood aas hengels in het water met een mooie sardine aan de haak. Maar het is ons niet gegund, zowel met dood aas als met kunstaas en een dropshot hengel kregen we geen één enkel vis op de kant.  Gefrustreerd overleggen we wat we gaan doen, toch naar onze vertrouwde stek? Ja!

Oude vertrouwde stek

We pakken al onze spullen in en vertrekken naar de derde stek. Het is ondertussen al 12.00 uur en hebben helaas nog geen vis gevangen.

Vlug maken we de hengels klaar en de eerste dobbers drijven met een sardine en voorn aan de haak. En nu maar weer wachten. Na circa 45 minuten gaat 1 van de dobbers weg, er word aan geslagen. Mis! Snel de voorn weer het water in, even wachten, weer een misser.
We balen enorm, al 2 aanbeten gemist. Maar er is in ieder geval leven in het water!

De snoeken zijn los!

Nadat we eerst 2 missers hebben gehad ging er weer een dobber vandoor. We wachtten wat langer met aanslaan, gezien er al 2 lossers waren, maar deze snoek blijft wel hangen. Resultaat, een mooie snoek van 68 centimeter. De snoek was mooi donker van kleur, maar had jammer genoeg een wond op de zij.

Nieuw PR snoek Rick

We hoeven niet lang te wachten totdat de volgende snoek zich meldt.

De dobber tikt 2 keer en weg is ie. Ik wacht heel even en meld aan mijn vismaat dat ik ga aanslaan. Na het aanslaan schiet de vis onwijs hard door de slip heen. Ik zeg, dit is een dikke bak! We zien vervolgens alleen de staart even en ik voel de vis niet meer. Ik baal als een stekker als ik meld dat hij gelost is. Maar schijn bedriegt, zij zat er gelukkig nog wel aan.

We zien de snoek aan het water oppervlak komen en we zeggen beide, ” Dit is een dikke unit, wat een bak! Dit moet een meter zijn! “

Na een mooie dril weten we de snoek netjes in het net te landen. Wij kijken elkaar verbaasd aan. Wat een bak, zeker weten een nieuw PR.

Snel onthaken en opmeten maar.  95cm schoon aan de haak, wat een lekkere dikke vis.

Ook deze vis gaat snel na het opmeten weer veilig het water in. Blij verrast met deze mooie dame. Mijn dag kan niet meer stuk, of ik nu wel of niet meer een vis haak.

Snoek 68 centimeter
Nieuw PR snoek 95 centimeter

Er zijn nog meer snoeken

Na een korte tijd wachten gaat 1 van de dobbers weer onder, wat een mooi gezicht blijft het. Nu een kleinere snoek 73cm. Maar dit geeft niet gezien 30 minuten daarvoor een bak van 95 cm in mijn handen lag.

Na een moeizame start van de dan zijn we binnen 90 minuten al mooi verwend qua vis. Na circa 1 uur wachten meld er volgende snoek zich bij mijn vismaat. Een mooie snoek van 71cm op de sardine.

Een snoek van 91 centimeter als afsluiter

Onze dag kan niet meer stuk, 4 mooie vissen weten te landen in nog geen 3 uur tijd. Een mooi begin van 2018 mogen we wel zeggen.

We hebben circa nog 1.5 uur tijd om een snoek te vangen en te landen. Vol goede moed zeggen we tegen elkaar dat er zeker nog 1 snoek geland zal gaan worden.
Die laatste snoek meld zich een uur later. We merken al snel dat deze snoek van mooi formaat is, gezien de dril die uitgevoerd word. Ook deze snoek weten we te landen in het net. Ook hier zien we een dikke bak. Wat een mooi exemplaar.

Mijn vismaat heeft een mooi snoek 91 centimeter weten te landen.
Geen nieuw PR maar wel een hele mooie vis.

Met 2 90+ vissen op 1 dag kunnen wij spreken van een goede geslaagde dag.

Totaal 5 snoeken in vier uur weten te landen. Iets wat we niet verwacht hadden na een moeilijk begin van de dag.

Wij kijk terug op zeer goed begin van 2018.

Snoek 73 centimeter
Snoek 71 centimeter
Snoek 91 centimeter