Snoeken op oudjaarsdag

Vandaag op oudjaarsdag toch nog even de deur uit gegaan om de laatste snoeken van 2016 te gaan vangen.
Het was alweer een tijdje geleden en ik besloot vanmorgen om naar een oude vertrouwde stek te gaan waar ik meestal wel een snoek op 2 vang. Het was aardig frisjes maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken.
Ik had een nieuwe hengel en een nieuwe molen gekocht, dit was het moment om deze uit te proberen. Dit bevalt uiteraard allemaal goed. De eerste hengel had ik met doodaas al in het water liggen om vervolgens aan de slag te gaan met de andere hengel met kunstaas.

Snoek van 92 centimeter!

Ik had de hengel met doodaas (sardien) nog niet zo heel lang in het water liggen, maar door de stroming kwam alles vrij dicht naar de kant. Ik besloot om de lijn langzaam binnen te halen. Ineens ging de dobber onder en ik dacht dat ik vast zat aan de bodem. Totdat er ineens aardig wat draaikolken kwamen. Ik zat dus niet vast, maar had beet! Ik kan je vertellen dat het een flinke drill was om deze snoek te landen. Helaas niet kunnen filmen met de Gopro omdat ik het verkeerde knopje had ingedrukt. Heb van deze fantastische snoek van 91 cm wel een foto gemaakt.

Snoek 91 centimeter

Snoek van 58 centimeter met shad gevangen

Nadat ik de snoek van 91 centimeter heb teruggezet en m’n nieuwe doodaas weer in het water heb liggen ben ik weer verder gegaan met het vissen met de shad. Op deze stek heb je een brug met flink wat peilers. Meestal liggen ze wel in de buurt van de peilers.
Ik gooi een paar keer de shad onder de brug door en ja hoor ik heb beet met de shad. Deze snoek vocht wat minder dan de eerste, maar het was wederom een fraai exemplaar. Dit keer 68 centimeter.

Snoek nr 3 op doodaas

Omdat het aan de ene kant van de brug aardig rustig werd maar besloten om eens aan de andere kant van de brug een poging te wagen. Ik gooi mijn doodaas vlakbij de peilers van de brug en loop terug naar mn andere hengel om weer verder te gaan met de shad. Wanneer ik nog even omdraai om te kijken of alles nog op z’n plek ligt, zie ik de dobber ineens onder schieten. Dus in een paar tellen, alweer beet! Ook deze keurig kunnen landen. Dit keer een snoek van 75 centimeter.

Wat mij betreft was het weer een succesvolle visdag en hoop dat 2017 net zo succesvol wordt.